Rondleiding Kasteelruïne

Op 10 en 11 oktober 2020 wordt ter gelegenheid van de Nationale Archeologiedagen om 11.30 en 14.00 uur een rondleiding over de Kasteelruïne gegeven.

De rondleiding start bij de ingang van de Kasteelruïne, Grendelplein 13.

De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heb je een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

De prijs voor de rondleiding over de ruïne is voor volwassenen € 9,50 en € 7,50 voor kinderen (4 t/m 11 jr.). Combineer je de rondleiding over de ruïne met een rondleiding door de Fluweelengrot, zijn de prijzen respectievelijk € 15,00 en € 12,00.

 

Vondsten artilleriekamer

Vrijdag 11 oktober tussen 12.00 uur en 16.00 uur geven twee archeologen uitleg over de museumstukken die in de artilleriekamer op de Kasteelruïne zijn uitgestald. In de artilleriekamer zijn onder andere fragmenten van het voormalige kasteel, maalstenen, gedeelten van zuilen en kanonskogels opgeslagen. Alle vragen over de vondsten kun je dan aan de archeologen stellen.

Deze activiteit is inbegrepen bij de entreeprijs van de Kasteelruïne.

 

Tickets

Meer Activiteiten

Het bezoek