Avondrondleidingen Fluweelengrot

Een indrukwekkende tocht...
Een van de oudste gangenstelsels van Zuid-Limburg: De Fluweelengrot

Laat je door de gids leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg.

Verwonder je over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schilderingen en sculpturen in de grot. Een indrukwekkende tocht…

Extra uitgebreide avondrondleidingen

In de zomerperiode van 18 juli tot en met 22 augustus worden op dinsdag, woensdag en zaterdag extra uitgebreide avondrondleidingen in de Fluweelengrot verzorgd om 18.30 en 20.00 uur.

Extra info!
  • De temperatuur in de Fluweelengrot is constant 12 graden. Houd hier met kleding rekening mee.
  • De avondrondleiding is uitgebreider dan de reguliere rondleiding en duurt ruim een uur.
  • De prijs van de avondrondleiding is voor volwassenen € 12,00 en € 10,00 voor kinderen (4 t/m 11 jr.). Combineer je de avondrondleiding overdag met een bezoek aan de Kasteelruïne, zijn de prijzen respectievelijk € 15,00 en € 12,00.
Handig om te weten!

Onze gidsen staan voor je klaar!

Laat je door de gids leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg.

Grotklautertocht

Kerstmarkt

Dag van het Kasteel

Ruïne speurtocht

Roofvogelshow

Nationale Archeologiedagen

Themarondleiding Oorlogsgeheimen

Vorige
Volgende

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Beste bezoeker

De Kasteelruïne en Fluweelengrot zijn nog voor onbepaalde tijd gesloten!

Naar aanleiding van de recente landelijke berichtgeving en uitgevaardigde richtlijnen met betrekking tot het Coronavirus, blijven de Kasteelruïne en Fluweelengrot tot nader orde gesloten.