Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Expositie Thomas Houde

Bekijk het werk van de Amerikaanse soldaat!
Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

President Roosevelt

Na de Tweede Wereldoorlog heeft de Amerikaanse soldaat Thomas Houde in de Fluweelengrot een portret van voormalig president Roosevelt gemaakt.

Tentoonstelling

Deze Thomas Houde is in 2008 begonnen aan een boek waarin hij zijn leven tijdens de Tweede Wereldoorlog beschrijft. In de Fluweelengrot is een ruimte ingericht waarin het werk van Thomas Houde is tentoongesteld.

Vanaf zaterdag 14 september, tijdens de openingstijden van de Fluweelengrot, kan deze tentoonstelling gratis bezichtigd worden.

In de themarondleiding Oorlogsgeheimen wordt aandacht besteed aan het portret van Franklin D. Roosevelt.

Roofvogelshow 2023

Avondrondleidingen

Bezoek Kasteelruïne met gids

Grotklautertocht

Kerstmarkt Valkenburg 2023

Dag van het Kasteel 2022

Nationale Archeologiedagen

Themarondleiding Oorlogsgeheimen

Vorige
Volgende

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!