Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Roofvogelshow 2023

Roofvogelshow op de kasteelruine in Valkenburg

Historie

Valken en de valkerij zijn, zo zegt de naam al, van oudsher verbonden met Valkenburg en zijn kasteel. Sinds de Middeleeuwen werden valken omwille van hun vernuftige vangtechniek voor de jacht gebruikt. Vanuit onze streek werd de valkerij over heel Europa uitgedragen.

Heden

Vandaag de dag is de fascinatie voor valken en andere roofvogels onverminderd groot. De hautaine rust die deze vogels uitstralen wekt ontzag bij eenieder. Contact met roofvogels is echter niet zo vanzelfsprekend. Roofvogels ontvluchten menselijke nabijheid, omdat zij mensen (terecht) als hun grootste vijand zien. Van de televisie kent iedereen echter wel de ontzagwekkende mystiek van de majestueus op de thermiek zwevende arenden, pijlsnelle achtervolgingen van haviken en in duikvlucht uit de wolken vallende valken.

Roofvogelshow

De valkenier geeft op een enthousiaste en humoristische manier informatie over de roofvogels en hun gewoonten. Na afloop van de show kun je een roofvogel van dichtbij bewonderen en kun je vragen stellen aan de valkenier.

Data 2023

Dit jaar zijn roofvogelshows in de zomer te zien op de volgende data:

  • 16 juli
  • 23 juli
  • 30 juli
  • 6 augustus
  • 13 augustus
  • 20 augustus

Op bovenstaande dagen hebben wij om 13.00 uur en 14.30 uur een roofvogelshow op de Kasteelruïne. De roofvogelshows zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Reserveer hier je voordelige Combiticket Kasteelruïne en Fluweelengrot. De roofvogelshow is inbegrepen in de reguliere entreeprijs.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!