Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Augmented Reality Kasteelruïne Valkenburg

Beleef Middeleeuws Valkenburg
Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Beleef de Kasteelruïne Valkenburg via augmented reality

Rondlopen in het vroegere Kasteel van Valkenburg, helpen bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft en álles te weten komen over de bouwfasen van het kasteel. Met de nieuwe Augmented Reality (AR) routes door Kasteelruïne Valkenburg komt de geschiedenis van het voormalige kasteel niet alleen tot leven, maar ben je er zelf ook nog eens onderdeel van. Dat wil jij toch ook proberen!

Dat wil jij toch ook proberen!

De nieuwe AR routes maken jouw bezoek aan de restanten van het imposante kasteel nog interessanter en realistischer! Ze bieden een splinternieuwe  beleving waar niets… uh, alles is wat het lijkt. Dankzij deze slimme techniek hoef je de beelden en verhalen er niet langer zelf bij te verzinnen, maar krijg je ze direct, al wandelend door de ruïne, op je smartphone of tablet. Download de app, pak je mobiel, ga op pad en dompel je onder in de geschiedenis van het Kasteel van Valkenburg. Je kunt kiezen uit de belevingsroute of de bouwhistorische route.

Belevingsroute: Een Middeleeuwse bruiloft

In de belevingsroute help je mee bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft. Met behulp van de AR-app open je de valbrug, maak je de kaarsen aan en hang je het schild op de juiste plek in de ridderzaal. Je komt onderweg reizend marktkoopman Lambert, schoonmaakster Heleen en bedienden Raes en Yda tegen die druk bezig zijn met alle voorbereidingen voor de bruiloft van Jan van Pallandt en Anna van Culemborg in 1495. Proef de middeleeuwse sfeer op alle mogelijke manieren en laat je fantasie de vrije loop.

Bouwhistorische route: Het ontstaan van Kasteel Valkenburg

Altijd al willen weten hoe het Kasteel van Valkenburg is ontstaan? Volg dan de bouwhistorische route. De heren en vrouwen wisten immers wel hoe ze een kasteel moesten bouwen. Tijdens deze rondleiding ontdek je de verschillende bouwfases van het kasteel, de verschillende torens en hun functies en laat je je leiden door de indrukwekkende ruimtes van het kasteel, zoals de kapel en de ridderzaal van toen.

Meer informatie
Beleef de rijke geschiedenis van de Kasteelruine en de Fluweelengrot in Valkenburg

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!