Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen voor jou op een rijtje.
Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Veelgestelde vragen

Vanwege de Coronamaatregelen kan online niet gereserveerd worden voor de rondleiding door de Fluweelengrot. Entreekaarten voor de rondleidingen kunnen alleen aan de kassa gekocht worden. Bij de kassa wordt elk huishouden bij een gids ingedeeld en verneem je de aanvangstijd van de rondleiding. Door de Coronamaatregelen zijn de rondleidingen vaak snel uitverkocht, omdat de capaciteit veel lager is.

Ja, honden zijn toegestaan in de grot en op de ruïne.

De Fluweelengrot is volledig toegankelijk voor (elektrische)rolstoelen/rollators/ kinderwagens. De Kasteelruïne is echter alleen gedeeltelijk toegankelijk met (elektrische)rolstoelen/rollators/kinderwagens.

Ja, de grot en ruïne zijn zeven dagen per week geopend. De openingstijden verschillen wel per periode. Kijk voor alle zekerheid bij de openingstijden voor de specifieke openingstijden en tijden van de rondleidingen.

Dit verschilt per periode. De rondleidingen vertrekken doorlopend, ieder heel uur, óf op drie specifieke tijdstippen. Kijk bij de openingstijden voor de tijden van de rondleidingen.

Een rondleiding door de grot duurt 50 tot 60 minuten. Daarna kom je uit op de Kasteelruïne, deze kun je op eigen gelegenheid bezoeken.

Ja, beide zijn toegankelijk voor minder validen. Ook zijn er rolstoelen beschikbaar bij de Fluweelengrot en de Kasteelruïne. Bij de grot en de ruïne is een invalidentoilet aanwezig.

Nee, vanwege veiligheidsredenen kan de Fluweelengrot alleen bezocht worden met een gids.

Voor de Fluweelengrot verkopen wij enkel combinatietickets met de ruïne, omdat de rondleiding eindigt op de Kasteelruïne.

Het is continue 12 graden Celsius in de Fluweelengrot. Wij raden aan hier rekening mee te houden qua kleding.

Ja, met de Museumkaart kun je gratis de Fluweelengrot en de Kasteelruïne bezoeken. Met de Museumkaart kun je online geen tickets kopen.

Er kan geparkeerd worden bij parkeergarage Parking  ’t Centrum (Daalhemerweg 8, Valkenburg) of op de parkeerplaatsen langs de Daalhemerweg. Beide zijn betaald parkeren. Bussen kunnen parkeren bij Parkeerplaats Geulpark (Geulpark 8, Valkenburg) of Parkeerplaats Holland Casino (Cauberg 28, Valkenburg).

  • Contant of pinnen bij kassa Fluweelengrot
  • Alleen pinnen bij kassa Kasteelruïne
  • Credit cards
  • Per factuur vooraf (enkel bij reservering; reserverings- en administratiekosten à € 15,00)


Wij accepteren géén:

  • Cheques
  • Vreemde valuta

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!