Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Wat is er te doen?

Bij de Kasteelruïne en de Fluweelengrot
Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Voor ieder wat wils

De Kasteelruïne Valkenburg en de Fluweelengrot zijn bijna elke dag open voor bezoek. Bovendien organiseren we regelmatig extra activiteiten en evenementen. Over die extra’s vind je alle informatie op deze pagina.

Bezoek ons en kijk je ogen uit in Valkenburg tijdens een roofvogelshow, themarondleiding, de ondergrondse kerstmarkt of speciale themadagen. Er is voor jong en oud wat te beleven bij de Kasteelruïne en Fluweelengrot. Reserveer makkelijk, veilig en snel een Ticket op een dag naar keuze.

Educatief aanbod & Schoolreisjes Valkenburg

Juli en aug: avondrondleidingen grot Valkenburg

Kasteelruïne

Leuke speurtocht – voor jong en oud

Nationale Archeologiedagen

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!