Kerstmarkt

Dé ondergrondse kerstbeleving van Valkenburg!
Kerstmarkt in de Fluweelengrot

Al voor de 22e keer!

De Kerstmarkt Fluweelengrot vind je in Valkenburg aan de Daalhemerweg 27. Je wordt verwelkomd door ons gezellige buitenplein, waarna je als volgt de historische grot inloopt. Volg de route van het gangenstelsel en laat je onderweg betoveren door de kraampjes en feestelijke decoratie.

Alle informatie

Dé ondergrondse kerstbeleving van 2021 is te bezoeken van 12 november tot en met 30 december. Op 25 december zijn wij gesloten. Voor de 22ste keer wordt de Fluweelengrot, gelegen aan de Daalhemerweg 27 in Valkenburg a/d Geul, omgetoverd tot de unieke, sfeervolle, internationaal bekende ‘kerstmarkt Fluweelengrot’.

In deze eeuwenoude, sprookjesachtige omgeving vind je vele, in kerstsfeer versierde stands, met kerst- en cadeauartikelen voor iedereen. Het kerstuitje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder te genieten van een hapje en drankje.
Ook deze mogelijkheid bieden wij met diverse stands, het horecagedeelte in de grot en op het prachtig gedecoreerde plein.

Sinds 2016 is de organisatie van de kerstmarkt Fluweelengrot in handen van Stichting Valkenburg events.

Voor meer informatie over de kerstmarkt, bekijk www.kerstmarkt-fluweelengrot.nl.

Tickets voor de kerstmarkt Fluweelengrot zijn hier te bestellen.

TIP!

Bezoek naast de Kerstmarkt Fluweelengrot ook de Kasteelruïne en geniet van het prachtige uitzicht over Kerststad Valkenburg!

 

Ruïne speurtocht

Roofvogelshow

Nationale Archeologiedagen

Themarondleiding Oorlogsgeheimen

Vorige
Volgende

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!