Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Kerstmarkt Valkenburg 2023

Mis het niet: de Kerstmarkt Fluweelengrot in Kerststad Valkenburg
Kerstmarkt in de Fluweelengrot

Kerstmarkt Fluweelengrot

Kom je ook genieten op de Kerstmarkt Valkenburg? De Kerstmarkt Fluweelengrot bezoek je in Valkenburg aan de Daalhemerweg 27. Je wordt verwelkomd op ons gezellige buitenplein voor de ingang van de Fluweelengrot, waarna je deze kerstgrot Valkenburg inloopt. Volg de route van de ondergrondse kerstmarkt en laat je onderweg betoveren door de kraampjes en feestelijke decoratie. Mis het niet want een bezoek aan Kerststad Valkenburg is niet compleet zonder een bezoek aan de Kerstmarkt Fluweelengrot.

Bezoek Kerstmarkt Fluweelengrot

Kerststad Valkenburg kent meerdere kerstmarkten waarvan twee kerstgrotten. De Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek aan de prachtige Kerststad Valkenburg. Hier zijn enkele redenen waarom de Kerstmarkt in de Fluweelengrot een must-see is:

Betoverende ondergrondse locatie
De Kerstmarkt Fluweelengrot is gehuisvest in een ondergrondse mergelgroeve, wat deze kerstmarkt tot een van de meest sfeervolle en bijzondere ter wereld maakt. De magische sfeer die wordt gecreëerd door de mergelwanden en de subtiele verlichting zorgt voor een onvergetelijke ervaring. De sfeervolle verlichting en de natuurlijke schoonheid van de grot creëren een magische kerstsfeer.

Historische Betekenis
De Fluweelengrot heeft een rijke geschiedenis, en een bezoek aan de kerstmarkt stelt je in staat om deze historische locatie op een unieke manier te ervaren. De combinatie van traditie en kerstsfeer maakt het tot een onvergetelijke ervaring.

Kerstshoppen
In de Fluweelengrot vind je kraampjes die een breed scala aan kerstcadeaus en handgemaakte ambachtelijke producten  aanbieden. Je vindt hier zeker iets speciaals om jezelf of je dierbaren te verwennen.

Culinaire Verwennerij
Laat je smaakpapillen verwennen met heerlijke lokale gerechten en drankjes die op de kerstmarkt worden aangeboden. Van warme chocolademelk tot hartverwarmende glühwein en lokale lekkernijen, er is voor iedereen iets lekkers om van te genieten.

In Kerststad
Valkenburg

Gezellige
kerstgrot

Kerstmarkt Valkenburg sfeer in Kerstgrot Fluweelengrot

Kerstmarkt Fluweelengrot

Kerststad Valkenburg 2023

Internationaal bekende Kerstgrot

Deze kerstmarkt Valkenburg is te bezoeken van 17 november tot en met 30 december. Op 25 december zijn wij gesloten. Voor de 24ste keer wordt de Fluweelengrot, gelegen aan de Daalhemerweg 27 in Valkenburg a/d Geul, omgetoverd tot de unieke, sfeervolle, internationaal bekende Kerstmarkt Fluweelengrot.

In deze eeuwenoude, sprookjesachtige omgeving vind je vele, in kerstsfeer versierde stands, met kerst- en cadeauartikelen voor iedereen. Het kerstuitje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder te genieten van een hapje en drankje.
Ook deze mogelijkheid bieden wij met diverse stands, het horecagedeelte in de grot en op het prachtig gedecoreerde plein.

Let op: De Museumkaart is niet geldig voor de Kerstmarkt Fluweelengrot.

decoratie Kerstmarkt Fluweelengrot
kerst in Valkenburg

Tip: Combineer bezoek Kerstmarkt met Kasteelruïne Valkenburg!

Maak je bezoek aan Kerststad Valkenburg nóg specialer! Een bezoek aan de Kerstmarkt Fluweelengrot is perfect te combineren met een bezoek aan de Kasteelruïne. Vanaf de Kasteelruïne zie je de sfeer en de vele lampjes van Kerststad Valkenburg van bovenaf!

Er worden ook persoonlijke rondleidingen gegeven (vanaf 10 personen). Intiem en heel bijzonder: zo maak je jouw bezoek aan Valkenburg echt onvergetelijk

De Fluweelengrot is een van de oudste & volgens velen een van de mooiste grotten in Limburg. Het is dé grot onder de Kasteelruïne.

Bestel nu je kaarten!

Bezoek aan
Kerstmarkt Fluweelengrot

Van 17 november t/m 30 december ’23 zijn de ondergrondse gangen van de Fluweelengrot gevuld met kerstmagie.

Bezoek aan
Kasteelruïne Valkenburg

De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul.

Tip: Rondleiding voor groepen Kasteelruïne

Reserveer een overgetelijke rondleiding (al mogelijk vanaf 10 personen) op de enige resterende hoogteburcht van Nederland.

Ondergrondse Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg

Sinds 2016 is de organisatie van de kerstmarkt Fluweelengrot in handen van Stichting Valkenburg events. Voor meer informatie over de kerstmarkt, bekijk www.kerstmarkt-fluweelengrot.nl.

Wij wensen je veel plezier in Kerststad Valkenburg!

"Tijdens de kerstmarkt geweest in de fFuweelengrot. Heel goed opgezet en afwisselend aanbod. Erg mooi en sprookjes achtig. Zeker een aanrader!"

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!