Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Educatief aanbod & Schoolreisjes Valkenburg

Een leerzaam uitje!
Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Tarieven en mogelijkheden

Voor scholen hebben wij interessante tarieven en diverse mogelijkheden voor een bezoek. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het plannen van een bezoek op maat.

Oriëntatiebezoek voor leraren

Ben je geïnteresseerd in een bezoek met je klas aan onze historische attracties in Valkenburg? Wil je vooraf zelf even een kijkje komen nemen en de mogelijkheden bekijken/bespreken?

Neem dan contact met ons op voor een afspraak voor een oriëntatie bezoek via +31(0)43-8200040 of info@kasteelvalkenburg.nl.

Lesbrief Middeleeuwen

Voor leerlingen van het eerste jaar voortgezet onderwijs is een lesbrief ontwikkeld rondom de Kasteelruïne en Fluweelengrot met als thematiek de Middeleeuwen. Bij interesse kunnen wij deze per mail laten toekomen.

CJP korting
Op vertoon van de CJP pas ontvangen docenten aan de kassa 25% korting op een Fluweelengrot & Kasteelruïne ticket. Let op: korting is niet geldig tijdens de kerstmarkt.

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!