Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Deze herfst: bezoek Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg

Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Het leukste herfstuitje voor jong en oud

Bezoek deze herfst het enige hoogtekasteel & de mooiste grot van Nederland. Vanaf de Kasteelruïne heb je het mooiste uitzicht over het gezellige vestingstadje Valkenburg. Je waant je hier in de Middeleeuwen. Tip: boek je ticket online en krijg een gratis speurtocht voor op de kasteelruïne. 

Bezoek het imposante kasteel

Bij een bezoek aan deze monumentale resten van het Kasteel van Valkenburg kun je ronddwalen van ridderzaal naar verdedigingstoren, van donjon naar de vroegere kapel, van artilleriekamer naar de onderaardse vluchtgangen. De vluchtgangen leiden naar de Fluweelengrot!

Leuke Speurtocht

Ontdek de magie van de Kasteelruïne Valkenburg met onze avontuurlijke speurtocht, geschikt voor jong en oud! Als je online je ticket boekt, ontvang je deze spannende ervaring helemaal gratis. Stap terug in de tijd terwijl je door de eeuwenoude kasteelruïne sluipt en geheimen ontrafelt die diep in de stenen muren verborgen liggen. Een perfecte activiteit voor families die willen genieten van een onvergetelijk dagje uit. Mis deze kans niet om Valkenburg op een unieke manier te verkennen!

Herfst: leuk voor de kids!

Ontdek Nederlands
enige hoogteburcht

Hoog torenen de resten van het eens zo imposante kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.

Fluweelengrot
Een van de oudste gangenstelsels van Zuid-Limburg: De Fluweelengrot

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Betreedt de kasteelruine in Valkenburg
Rooftopbar Tash
Prachtig uitzicht over Valkenburg bij de Haselderhof

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de ruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!