Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Deze herfst: bezoek Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg

Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Het leukste herfstuitje voor jong en oud

Bezoek deze herfst het enige hoogtekasteel & de mooiste grot van Nederland. Vanaf de Kasteelruïne heb je het mooiste uitzicht over het gezellige vestingstadje Valkenburg. Je waant je hier in de Middeleeuwen. Tip: download vooraf de AR belevenis op je eigen smartphone. 

Bezoek het imposante kasteel

Bij een bezoek aan deze monumentale resten van het Kasteel van Valkenburg kun je ronddwalen van ridderzaal naar verdedigingstoren, van donjon naar de vroegere kapel, van artilleriekamer naar de onderaardse vluchtgangen. De vluchtgangen leiden naar de Fluweelengrot!

NIEUW: AR beleving

Beleef je bezoek aan de Kasteelruïne op een nieuwe manier via Augmented Reality. De (gratis) App die je gebruikt tijdens je bezoek is te downloaden op je telefoon.

Wat ga je beleven?

● Je beleeft de Kasteelruïne via augmented reality. Je loopt rond in het vroegere kasteel, helpt bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft en je komt álles te weten komen over de bouwfasen van het kasteel. Met de nieuwe Augmented Reality (AR) routes door Kasteelruïne Valkenburg komt de geschiedenis van het voormalige kasteel niet alleen tot leven, maar ben je er zelf ook nog eens onderdeel van. Dat wil jij toch ook proberen!

Herfstvakantie: leuk voor de kids!

Ontdek Nederlands
enige hoogteburcht

Hoog torenen de resten van het eens zo imposante kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.

Een ervaren gids neemt je mee de Fluweelengrot in
Fluweelengrot
Een van de oudste gangenstelsels van Zuid-Limburg: De Fluweelengrot

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Betreedt de kasteelruine in Valkenburg
Rooftopbar Tash
Prachtig uitzicht over Valkenburg bij de Haselderhof

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de ruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!