Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Eropuit Zomervakantie Zuid-Limburg

Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Leukste Zomervakantie uitje in Limburg

Bezoek deze zomervakantie het enige hoogtekasteel & de mooiste grot van Nederland. Vanaf de Kasteelruïne heb je het mooiste uitzicht over het gezellige vestingstadje Valkenburg. Tip: op de Kasteelruïne beleef je een leuke – gratis – speurtocht! Extra leuk: combineer je bezoek met de Fluweelengrot.

Bezoek het imposante kasteel

Bij een bezoek aan deze monumentale resten van het Kasteel van Valkenburg kun je ronddwalen van ridderzaal naar verdedigingstoren, van donjon naar de vroegere kapel, van artilleriekamer naar de onderaardse vluchtgangen. De vluchtgangen leiden naar de Fluweelengrot!

Leuke kasteelspeurtocht

Wanneer je de Kasteelruïne bezoekt krijg je een gratis speurtocht met vragen voor jong & oud. Volg de speurtocht en maak een reis door het verleden van het kasteel!

De speurtocht krijg je GRATIS (= inbegrepen) wanneer je je bezoek online reserveert.

Fluweelengrot

Ga samen op avontuur in de Fluweelengrot. Een deskundige gids neemt jullie mee in een rondleiding van ongeveer een uur door de mooiste grot van Nederland.

De grot herbergt tal van geheimen en een schat aan indrukwekkende wandschilderingen, inscripties, vreemde sculpturen in de zachte mergelwand. 

Zomervakantie: met de kids op avontuur in de geschiedenis

Bezoek Kasteelruïne met gids

Kerstmarkt Valkenburg 2023

Leuke speurtocht – voor jong en oud

Vorige
Volgende

Ontdek Nederlands
enige hoogteburcht

Hoog torenen de resten van het eens zo imposante kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.

Een ervaren gids neemt je mee de Fluweelengrot in
Fluweelengrot
Een van de oudste gangenstelsels van Zuid-Limburg: De Fluweelengrot

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Betreedt de kasteelruine in Valkenburg
De Haselderhof
Prachtig uitzicht over Valkenburg bij de Haselderhof

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de ruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!