Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Stem op Kasteelruïne Valkenburg als allermooiste kasteel van Nederland

De Kasteelruïne is genomineerd voor de titel ‘allermooiste kasteel van Nederland’. In samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed gaat ANWB op zoek naar het allermooiste kasteel van Nederland.

18 februari 2022

Nederlands enige hoogteburcht
Stichting Kasteel van Valkenburg beheert de Kasteelruïne en is vanzelfsprekend trots op de nominatie. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat het kasteel werd opgeblazen in opdracht van Stadhouder Willem III. Vanaf die dag torenen de resten van het eens zo imposante kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.

Middeleeuwse beleving op hoog niveau
De Kasteelruïne is elke dag geopend voor publiek dat geniet van het authentieke en unieke karakter van de hoogteburcht. Vorig jaar heeft de stichting een Augmented Reality app gelanceerd waarin het kasteel digitaal is herbouwd en de middeleeuwen realistisch beleefd worden. De ruïne blijft continue in ontwikkeling, doordat informatieborden worden vernieuwd, onderzoek wordt verricht naar de historie van het kasteel, maquettes worden gerestaureerd en educatieprogramma’s worden opgezet, zodat de historie blijft leven.

Allermooiste kasteel
Stemmen op uw favoriete kasteel kan tot en met 6 maart, waarna een deskundige jury uit de top vijf de uiteindelijke winnaar kiest. Die wordt bekendgemaakt op de Dag van het Kasteel, maandag 6 juni (tweede pinksterdag). Alle 50 kastelen van de longlist worden opgenomen in een nieuw boek van de ANWB ‘De allermooiste kastelen van Nederland’.
Mocht u op de Kasteel ruïne willen stemmen als het ‘allermooiste kasteel van Nederland’, dan kunt u dat doen via www.anwb.nl/kasteel

Stem hier

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!