Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Dag van het Kasteel 2022

"Een ramp is van alle tijden".
Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Rampjaar 1672

Dag van het Kasteel 2022 staat in het teken van het Rampjaar 1672, dit jaar 350 jaar geleden. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de jubileumactiviteiten die in 2022 op het programma staan. Een ramp is van alle tijden, is het thema van Dag van het Kasteel.

 

 

Kasteelruïne Valkenburg

350 jaar verwoesting Kasteel Valkenburg

In 2022 is het 350 jaar geleden dat de verwoesting van het Kasteel van Valkenburg plaatsvond in het rampjaar 1672. Op 10 december van dat jaar vond de verwoesting plaats van het Kasteel van Valkenburg.

Maar over die laatste paar dagen, de vooravonden waarin werd besloten om tot vernietiging over te gaan, wat weten we daar nou precies van?

Lees hierover meer in het essay over de Verwoesting Kasteel van Valkenburg 1672.

Rondleiding 350 jaar ruïne

Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, worden om 11.30 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.30 uur rondleidingen verzorgd over de Kasteelruïne in het thema 350 jaar ruïne. De gids vertelt over de laatste dagen, de vooravonden waarin werd besloten om tot een totale verwoesting over te gaan.
Deelname aan de rondleiding kost € 11,00 voor volwassenen en € 9,00 voor kinderen (4 t/m 11 jaar).

Onze gidsen staan voor je klaar!

Laat je door de gids leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg.

Roofvogelshow

Bezoek Kasteelruïne met gids

Grotklautertocht

Kerstmarkt Valkenburg 2022

Nationale Archeologiedagen

Themarondleiding Oorlogsgeheimen

Vorige
Volgende

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!