Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Nationale Archeologiedagen

14, 15 en 16 juni 2024
Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Bezoek Kasteelruïne Valkenburg tijdens de Nationale Archeologiedagen

Op 14, 15 en 16 juni opent Kasteelruïne Valkenburg zijn poorten voor de Nationale Archeologiedagen. Dit evenement biedt een unieke kans om een van de meest iconische historische locaties van Nederland te verkennen. Ook tijdens deze dagen kunnen bezoekers op eigen gelegenheid de indrukwekkende ruïne ontdekken en genieten van het rijke verleden van Valkenburg.

Ontdek de Geschiedenis van Kasteelruïne Valkenburg

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je door de immense overblijfselen van het kasteel wandelen en de fascinerende restanten bewonderen. De Kasteelruïne Valkenburg biedt een unieke kijk op het middeleeuwse leven en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en archeologie.

Spannende Speurtocht voor Kinderen

Voor de jonge ontdekkingsreizigers is er een spannende speurtocht beschikbaar. Deze activiteit is speciaal ontworpen om kinderen op een leuke en educatieve manier kennis te laten maken met de geschiedenis van Kasteelruïne Valkenburg. De speurtocht zorgt ervoor dat het hele gezin een geweldige en leerzame tijd beleeft.

Juli en aug: avondrondleidingen grot Valkenburg

Educatief aanbod & Schoolreisjes Valkenburg

Leuke speurtocht – voor jong en oud

Kasteelruïne

Vorige
Volgende

Kasteelruïne Valkenburg

De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heb je een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!