Klimtocht

Duur: 1 ½ uur

Onder en rondom de Kasteelruïne van Valkenburg ligt een schitterende klimtocht verborgen. Klimmen en dalen staan hier centraal en de sprookjesachtige mergelgangen zorgen voor een unieke sfeer. De tocht bestaat uit een aantal verschillende onderdelen die een voor een worden bezocht. Dit programma is uitermate geschikt voor iedereen omdat geen enkel onderdeel verplicht is en dus iedereen zijn of haar grenzen zo hoog kan leggen als men zelf wil.

Kruipdoor sluipdoor

Tijdens de gehele tocht bevindt men zich in de eeuwen oude vluchtgangen van de kasteelruine. Soms brede hoge gangen, dan weer smalle lage gangen. Via trappen en ladders in nauwe passages begeeft men zich door dit unieke doolhof van gangen van onderdeel naar onderdeel.

Klettersteig

Deze Duitse term wordt veelal gebruikt bij eenvoudige beklimmingen in de Alpen, waarbij de klimmers gebruik maken van staalkabels en ladders. Ook in de mergelgrotten hebben wij op hoogte een route gemaakt die u zelf, gezekerd en onder toeziend oog van de begeleider, kunt afleggen.

Abseilen

Een hoogtepunt in deze tocht. Vanaf de sprookjesachtige Kasteelruïne van Valkenburg dalen we af in een 25 meter diepe oude waterput. We komen uit in de eeuwenoude vluchtgangen van het kasteel waarin we onze route vervolgen. Een unieke ervaring!

Mail voor meer info naar info@aspadventure.nl of bel naar +31 (0)43-6040675.

Meer Activiteiten

Bezoeken

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen