Stichting Kasteel van Valkenburg

Stichting Kasteel van Valkenburg bestaat sinds 1924 en heeft als oogmerk de Fluweelengrot en de Kasteelruïne van Valkenburg voor het nageslacht te behouden in de staat waarin het nu verkeert en beide monumenten veilig en toegankelijk te houden.

Een niet eenvoudige taak, enerzijds omdat het voormalige Kasteel van Valkenburg is opgetrokken uit mergel, wat restauratiewerken haast onbetaalbaar maakt. Anderzijds omdat de Fluweelengrot veel onderhoud vergt om de veiligheid te waarborgen.

Beide locaties zijn bij voorkeur als geheel, maar ook los van elkaar, het hele jaar te bezoeken.

Sinds 28 september 2017 heeft Stichting Kasteel van Valkenburg officieel de status van museum gekregen door registratie in het Museumregister.

De locaties worden aan derden verhuurd voor groepsactiviteiten, zoals sportieve en ludieke activiteiten. Bij de entree van de Kasteelruïne bevindt zich een moderne horecagelegenheid met vergaderfaciliteiten. Tenslotte vinden geregeld opnames plaats voor televisieprogramma’s, door Nederlandse, Duitse, Franse, Belgische en Engelse televisiestations. De winsten van alle activiteiten komen geheel ten goede aan de instandhouding van dit culturele erfgoed.

Meer Info

Activiteiten

Alle activiteiten