Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Grotklautertocht

Kruipdoor sluipdoor
Grotklautertocht in de Fluweelengrot

Sprookjesachtige mergelgangen

Onder en rondom de Kasteelruïne van Valkenburg ligt een schitterende klimtocht verborgen. Klimmen en dalen staan hier centraal en de sprookjesachtige mergelgangen zorgen voor een unieke sfeer. De tocht bestaat uit een aantal verschillende onderdelen die een voor een worden bezocht. Dit programma is uitermate geschikt voor iedereen omdat geen enkel onderdeel verplicht is en dus iedereen zijn of haar grenzen zo hoog kan leggen als men zelf wil.

Kruipdoor sluipdoor

Tijdens de gehele tocht bevindt men zich in de eeuwen oude vluchtgangen van de Kasteelruïne. Soms brede hoge gangen, dan weer smalle lage gangen. Via trappen en ladders in nauwe passages begeeft men zich door dit unieke doolhof van gangen van onderdeel naar onderdeel.

Klimwand

Beklim onze klimwand van 40m2 en maar liefst 8 meter hoog. Daag jezelf uit om de route zo uitdagend mogelijk te maken door te kiezen voor de moeilijkheidsgraad die bij jou past. De klimroutes zijn er  verschillende moeilijkheidsgraden zodat er altijd voor iedereen iets bij is

Abseilen

Een hoogtepunt in deze tocht. Vanaf de sprookjesachtige Kasteelruïne van Valkenburg dalen we af in een 25 meter diepe oude waterput. We komen uit in de eeuwenoude vluchtgangen van het kasteel waarin we onze route vervolgen. Een unieke ervaring!

Waar moet ik op letten?
Handig om te weten!

Juli en aug: avondrondleidingen grot Valkenburg

Educatief aanbod & Schoolreisjes Valkenburg

Leuke speurtocht – voor jong en oud

Nationale Archeologiedagen

Kasteelruïne

Vorige
Volgende

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!