Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Leuke speurtocht – voor jong en oud

Ben jij een echte ridder of jonkvrouw?
Leer meer over het kasteel met de speurtocht

Leer meer over het kasteel en de geschiedenis

Met deze speurtocht leer je meer over het kasteel en de geschiedenis. Er zitten allerlei vragen in, maar ook een paar doe-opdrachten. Zo maak je een bezoek aan de Kasteelruïne nog leuker!

Ben jij een waardig ridder
of jonkvrouw?

Als je alles goed hebt opgelost en je vult je oplossingen in op de goede plek, vind je uiteindelijk een belangrijke gebeurtenis uit de kasteel-geschiedenis… en dan ben jij een waardig ridder of jonkvrouw van het Kasteel van Valkenburg.

Speurtocht gratis? Boek online!

Wanneer je Online je Ticket koopt voor combibezoek Kasteelruine & Fluweelengrot kun je tijdens je boeking gratis een speurtocht meebestellen!

Waar moet ik op letten?
Handig om te weten!

Ontdek Nederlands enige hoogteburcht

Hoog torenen de resten van het eens zo imposante Kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.

Middeleeuws ridderkampement

Unieke rondleiding: Theatervoorstelling

Juli en aug: avondrondleidingen grot Valkenburg

Educatief aanbod & Schoolreisjes Valkenburg

Kasteelruïne

Vorige
Volgende

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!