Ruïne speurtocht

Ben jij een echte ridder of jonkvrouw?
Leer meer over het kasteel met de speurtocht

Leer meer over het kasteel en de geschiedenis

Met deze speurtocht leer je meer over het kasteel en de geschiedenis. Er zitten allerlei vragen in, maar ook een paar doe-opdrachten. Zo maak je een bezoek aan de Kasteelruïne nog leuker!

Ben jij een waardig ridder
of jonkvrouw?

Als je alles goed hebt opgelost en je vult je oplossingen in op de goede plek, vind je uiteindelijk een belangrijke gebeurtenis uit de kasteel-geschiedenis… en dan ben jij een waardig ridder of jonkvrouw van het Kasteel van Valkenburg.

Wanneer je de oplossing hebt gevonden, kun je deze invullen om kans te maken op een presentje.

 

Waar moet ik op letten?
  • De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, onder begeleiding van een volwassene.
  • Bij aankoop van een entreekaartje voor de Kasteelruïne en de Fluweelengrot ontvangen kinderen tussen 4 en 12 jaar de ruïne speurtocht gratis.
  • Het oplossen van de ruïne speurtocht neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag.
Handig om te weten!

Ontdek Nederlands enige hoogteburcht

Hoog torenen de resten van het eens zo imposante Kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.

Kerstmarkt

Roofvogelshow

Nationale Archeologiedagen

Themarondleiding Oorlogsgeheimen

Vorige
Volgende

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!