Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

Bezoek Kasteelruïne met gids

Kasteelruine en Fluweelengrot in Valkenburg

Rondleiding Kasteelruïne Valkenburg

Je kunt de Kasteelruïne uiteraard op eigen gelegenheid bezoeken. Extra: boek een gids exclusief voor jouw gezelschap (vanaf 10 personen). Tijdens je bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul beleef je de rijke Middeleeuwen; haar  geschiedenis gaat terug tot de 11de eeuw.

De gids neemt je mee

Een van onze gidsen neemt je mee voor een onvergetelijk bezoek aan de Kasteelruïne. Vanaf hier heb je tevens een prachtig uitzicht over het gezellige stadje Valkenburg.

De gids toont je alle bijzondere historische plekken van het Kasteel van Valkenburg zoals de ridderzaal, de  verdedigingstoren, de donjon, vroegere kapel, artilleriekamer en de vluchtgangen.

De gids vertelt je alles over de volgende onderwerpen:

De bouwfasen van het kasteel  | de diverse vertrekken van het kasteel | wie waren de eigenaren van het kasteel | welke belegeringen heeft het kasteel moete ondergaan | Waarom is het kasteel nu een  kasteelruïne?

Historie Kasteel Valkenburg

Hoog torenen de resten van het eens zo imposante kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit. Het kasteel kent diverse bouwfases en een roerige geschiedenis van diverse belegeringen, verwoestingen en heerschappijen van ridders en de hertogen. Met uiteindelijk de definitieve verwoesting op 10 december 1672. Sinds die dag herinneren de resten van de Kasteelruïne aan deze trotse vesting op een dominante plek in het Geuldal.

Goed om te weten
Uitzicht vanaf Kasteelruïne Valkenburg
Prachtig uitzicht vanaf de Kasteelruïne

Reserveer een gids

Laat ons weten welke dag en tijd je ons wilt bezoeken en wij gaan na of er een gids beschikbaar is en geven je daarna bevestiging. Vervolgens zorgen wij dat er een gids voor jullie groep (vanaf 10 personen) klaarstaat en kan jullie middeleeuwse ontdekkingstocht beginnen.

Vul het contactformulier in en geef de dag en tijd door van je voorkeur. 

Liever zonder gids de Kasteelruïne bezoeken? Bekijk de Kasteelruïne pagina voor meer informatie.

Fluweelengrot
Een van de oudste gangenstelsels van Zuid-Limburg: De Fluweelengrot

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Betreedt de kasteelruine in Valkenburg
Rooftopbar Tash
Prachtig uitzicht over Valkenburg bij de Haselderhof

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de ruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!