Kasteelruine Fluweelengrot Valkenburg logo

De enige hoogteburcht van NL & mooiste grot Valkenburg

Uniek: Fluweelengrot verbonden met Kasteelruïne

De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw! Hoog torenen de resten van het eens zo imposante Kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit. Onder de Kasteelruïne – verbonden met historische vluchtgangen – ligt de mooiste grot in Valkenburg: de Fluweelengrot.

combi kasteelruine Valkenburg en Fluweelengrot Valkenburg

Bezoek unieke historische dubbelattractie Valkenburg

Tip: De historische combinatie attractie Kasteelruïne Valkenburg & Fluweelengrot Valkenburg is uniek. Je bezoekt zowel de Fluweelengrot én komt via middeleeuwse vluchtgangen uit op de Kasteelruïne die je ook kunt bezoeken.

Let op: van 17 november tot en met 30 december 2023 vindt de beroemde Kerstmarkt Fluweelengrot plaats in de grot. Er zijn dan geen reguliere rondleidingen in de grot.

Fluweelengrot Valkenburg

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. In deze eeuwenoude mergelgrot in Valkenburg ervaar je de verhalen over blokbrekers, schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Bezoek Kasteelruïne met gids

Kerstmarkt Valkenburg 2023

Kasteelruïne

Vorige
Volgende
"Ik kan sowieso genieten van het bezoek aan historische sites, maar dit was toch iets speciaals. "

De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar de Kasteelruïne. Ga hier terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Even bijkomen van de spannende grottentocht of de klim naar de Kasteelruïne? Geniet in ons mooie restaurant van een heerlijk hapje en drankje én van het prachtige uitzicht over Valkenburg en de hoogteburcht.

Daalhemerweg 27 | 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Gratis toegang met de museumkaart!

Download onze AR-app voor de
volledige beleving van het kasteel!